Opremimo si kuhinjo po naših željah

Kuhinja ja najbolj pogosto obnovljeni prostor v hiši. Je samo žarišče dogajanja vsake družine, saj v tem prostoru jemo, se družimo s prijatelji, učimo in pripravljamo okusne jedi. Kuhinjski elementi so srce vsake kuhinje, saj ji z njimi dajemo izgled, ki ustvarja pozitivne občutke. Pred prenovo oziroma opremo naše kuhinje moramo vedeti približno kako bi radi, da v končni fazi izgleda.

To obsega barve, luči, podenj, barve in stil elementov ter tudi sam strop. V tem članku si bomo ogledali vse najbolj pomembne stvari na katere moramo paziti, ko opremljamo našo kuhinjo.

Omarice so ogrodje kuhinje

Ena izmed najbolj izrazitih značilnosti vsake kuhinje so omarice. Te kuhinjski elementi so skoraj vedno prvo, kar opazimo ko vstopimo v sam prostor. Včasih omarice in predalniki obsegajo dobro tretjino budžeta za prenovo samega kuhinjskega prostora. Če si že lastimo omarice ali ne bi rad zapravili našega budžeta za njihovo prenovo, lahko z dobro postavljenimi lučmi pričaramo popolnoma nov izgled v prostoru. Tudi uporaba sveže barve je dober način, da pomladimo sam prostor in se izognemo stroškom, ki bi nastali z nakupom novih omaric.

Kuhinjska tla

Kuhinjski elementi v kombinaciji z lesenimi tlemi ali laminatom dajejo tisti klasični domači izgled kuhinje, ki je dandanes zelo popularen. Lahko se tudi odločamo med bolj zelenimi alternativnimi materiali za opremo tal, kot je bambus ali pluta. Vsi kuhinjski elementi bodo vedno v kontrastu z samo barvo tal. Zato poskušajmo poiskati primerne barvne kombinacije, da bo pretočnost oblik in barv prijetnega izgleda.

https://www.youtube.com/watch?v=hWKUr0lhlgs

Izbira pulta

Pulti kot kuhinjski elementi so ena izmed najboljših investicij za našo kuhinjo. Nič ni bolj brezčasno kot marmorni pult, ki je pa seveda tudi najdražji. Lahko pa investiramo v kamen, les ali umetne materiale, ki jih je lažje očistiti in imajo bolj moderen izgled. Lahko si tudi najprej izberemo kuhinjski pult in ga uporabimo kot osnovo za izbiro drugih elementov.

Osvetlitev je pomembna

Zadnja stvar na katero moramo paziti je osvetlitev naše kuhinje. Kuhinjski elementi, ki so primerno osvetljeni bodo izražali naš osebni stil in eleganco prostora vsem obiskovalcem. Velikokrat se zgodi, da neprimerna osvetlitev hitro pokvari izgled odlične kuhinje. Upoštevajmo vire naravne svetlobe in poskušajmo osvetliti temne prostore pod omaricami in glavni jedilni prostor, da najbolje zapolnimo prostor s svetlobo.

Ali veste da ekspanzijska posoda skrbi, da naš motor deluje pri konstantni temperaturi. Več o tej temi si lahko preberete tako da sledite povezavi.

Sorodni članki: