Košnja trave na velikih površinah – olajšajte si delo!

Če je vaša kosilnica že stara, okorna in težka, potem je čas, da jo zamenjate! Danes je namreč na voljo toliko izpopolnjenih modelov, s katerimi košnja trave postane veliko lažja. Sodobni modeli so namreč veliko bolj zmogljivi, vzdržljivi in lahki oziroma zasnovani tako, da za delo ne boste potrebovali preveč trošiti svojih moči. 

V primeru, da imate za pokositi zelo velike površine, je to zelo pomembno, prav tako pa je pomembno, koliko časa porabite za takšno delo, zato nikakor ni vseeno, kakšna je vaša kosilnica. Kakovostna kosilnica lahko poskrbi za to, da bo košnja trave trajala veliko manj časa in da bo veliko manj naporna!

Odlična kosilnica, ki zmore več

Kakšna kosilnica bi bila najboljša izbira za vas? To je odvisno od tega, kaj točno potrebujete. Sami najbolje veste, koliko časa vam vzame košnja trave in zagotovo bi si želeli, da bi vse skupaj lahko trajalo manj časa oziroma bilo opravljeno hitreje. Pri tem vam lahko pomaga kakovostna kosilnica, ki mora ustrezati vašim potrebam, hkrati pa je treba pri njenem nakupu gledati tudi na:

 • zmogljivost in moč,
 • vodljivost in gibljivost,
 • enostavnost uporabe,
 • kakovost odkosa,
 • vrsta motorja,
 • dodatne funkcije
 • velikost (zaradi možnosti shranjevanja).

Kako najlažje kositi travo?

Ali bo vaša košnja trave uspešna, je odvisno predvsem od tega, kakšna je vaša kosilnica. Nekako boste travo že pokosili, a če bi to radi naredili na udoben, varen in ne preveč naporen način, potem k temu zagotovo največ lahko pripomore sodobna kosilnica. Če vaša obstoječa kosilnica tega več ne omogoča, je skrajni čas, da jo zamenjate. Zakaj bi bila košnja trave muka, če pa je lahko enostavna, hitra in učinkovita?

Različni modeli kosilnic

Proizvajalci se nenehno trudijo izdelati še boljše modele, s katerimi bi bila košnja trave lažja in bolj prilagojena potrebam uporabnikom. Na voljo imate številne različne modele, ki vam omogočajo, da za vsak teren izberete ustrezno možnost glede na vaše potrebe in želje. Kosilnica je tako lahko:

 • ročna vretenasta (za manjše površine),
 • vretenasta,
 • rotacijska,
 • traktorska,
 • takšna, ki omogoča mulčenje trave (mulčer).

Kako pokositi velike površine?

V kolikor imate za pokositi zelo velike površine, potem mora biti kosilnica prilagojena temu tako glede zmogljivosti kot glede ostalih lastnosti. Zelo dobra izbira je vretenasta ali rotacijska kosilnica, ki je zasnovana kot stroj za košnjo trave, na katerem lahko med delom udobno sedite. To vam bo močno olajšalo delo. 

Če gre za res velike površine, je to zagotovo najboljša varianta. Uporablja se recimo pri košnji parkov, športnih igrišč ipd. Ena od možnosti pa je seveda tudi kosilnica v obliki ustreznega traktorskega priključka za košnjo trave, ki se ga enostavno priklopi na traktor. Takšna kosilnica ima zelo veliko kapaciteto in produktivnost, zato je še posebej primerna za res velike površine.

Da bo košnja trave bolj enostavna …

Kosilnica, ki jo boste izbrali, mora biti seveda kakovostna. Najboljša izbira je tako kosilnica kakšne priznane blagovne znamke, ki jo seveda lahko kupite tudi rabljeno. Kakovostna kosilnica mora tudi po letih uporabe še vedno delovati brezhibno, če je bila seveda ustrezno vzdrževana, zato je lahko tudi rabljena kosilnica pameten nakup.

Izbrana kosilnica naj bo sicer takšna, da bo čim bolj ustrezala vašim potrebam. Tako bo košnja trave bolj enostavna in ne bo več tisto opravilo, s katerim boste bolj kot ne odlašali. Ne glede na to, ali se bo izbrana kosilnica uporabila na zasebnih, javnih ali kakšnih drugih površinah, je prav, da izberete kakovostno. 

Kakovostna kosilnica je veliko bolj zanesljiva, sodobni modeli pa omogočajo odlično razmerje med zmogljivostjo in enostavnostjo in udobnostjo uporabe. Za košnjo trave boste tako potrebovali veliko manj moči oziroma energije, četudi gre za zelo velike površine. Zmogljiva kosilnica je namreč brez težav kos tudi zelo velikim površinam.

Kakšen model izbrati?

Če ne veste točno, kakšna kosilnica bi bila najboljša izbira za vas in katera bi , vam priporočamo, da se obrnete na strokovnjake, ki se spoznajo na to področje. Vsaka kosilnica ima namreč svoje specifike. Katera bi bila najbolj primerna za vas, pa vam bodo najbolje znali svetovati v podjetju, kjer jih prodajajo. Na spletni strani ab-doo.si boste tako našli prav vse potrebne informacije o tem, katera kosilnica bi bila najbolj primerna za vaše potrebe. 

Sorodni članki: