Zaprtje – kako si lahko pomagate kar sami

Zaprtje lahko hitro in preprosto odpravite kar sami. Če pa ga sami nikakor ne boste mogli odpraviti in se vam bo ta težava pojavljala dlje časa, pa je vsekakor nujno treba obiskati zdravnika, saj se težave lahko skrivajo še kje drugje in bi na dolgi rok lahko zelo načele vaše zdravje, pojavila pa bi se lahko še kakšna hujša oblika bolezni. 

Zaprtje, ki ga pogosto spremljajo še nezaželeni vetrovi, lahko odpravite s pitjem mineralne vode Donat. Takšno vodo lahko kupite v vsaki bolje založeni trgovini z živili in to po zelo ugodni ceni. Zelo dobro pa vam bi koristila tudi mešanica kefirja in lanenih semen.

Zaprtje

Postopek ponavljajte tri tedne zapored 

Če se vam zdi, da vas zaprtje prepogosto obišče, morate stvar vzeti bolj resno. Najbolje je, da uživate mešanico kefirja in lanenega semena kar tri tedne zapored. V lonček kefirja vmešajte eno ali največ tri žličke lanenega semena.

To lahko pustite kar stati čez noč, zgodaj zjutraj pa to užijete na tešče. Na takšen način si boste popolnoma očistili črevesje, težave z zaprtjem pa bodo popolnoma izginile.

Sorodni članki: