Brisalci za avto so majhen a pomemben del avtomobila

Tehnologija v modernih avtih se neprenehoma razvija in nadgrajuje. Tako imamo na razpolago napredne navigacijske sisteme, klimatske naprave, potovalne računalnik in druge pripomočke, ki nam olajšajo vsakodnevno uporabo našega jeklenega konjička. Veliko voznikov pa dvakrat ne pomisli na vlogo, ki jo imajo brisalci za avto, saj je to pogosto spregledan a pomemben avto del. Sčasoma je potrebno tudi zamenjati metlice brisalcev, saj se z uporabo iztrošijo. Zato je dobro, če znamo prepoznati znake obrabe, ki nakazujejo, da je potrebna zamenjava.

Avtomobilski brisalci so zelo natančni pri čiščenju 

Posamezni avtomobilski brisalec morda izgleda zelo preprosto na prvi pogled. V resnici pa uporablja več naprednih tehnologij čiščenja. Roka brisalca drži metlico oziroma rezilo, ki je narejeno iz gume, silikona ali drugega materiala na površini vetrobranskega ali drugega stekla. Rezilo brisalca pa drži tesen stik s površino vetrobranskega stekla. Tako odstranjuje dežne kapljice, prah, blato in drugo umazanijo s površine sprednjega ali zadnjega avtomobilskega stekla med gibanjem levo in desno.

Skozi čas se površina metlic obrabi. Dodatni stres za gumo ali silikon rezil pa povzročajo UV žarki, kot tudi zmrzal in drugi naravni elementi. Tako jih je potrebno zamenjati vsaj enkrat letno ali po potrebi. Potreba po menjavi je seveda odvisna od načina uporabe, kakovosti in drugih lastnosti, ki jih imajo naši avtomobilski brisalci, zato se vedno priporoča, da jih občasno vizualno pregledamo.

Tekočina za pranje stekla avtomobila

Vzdrževanje primernega nivoja številnih tekočin v našem avtomobilu je ključno. Večkrat bomo morali poskrbeti, da je tekočina za pranje stekla avtomobila vedno prisotna.

kupi brisalce za avto
Poskrbeti moramo, da je tekočina za pranje stekla avtomobila vedno prisotna.

Več preberite v članku na povezavi https://www.yogi-motocenter.si/brisalci-za-avto-so-majhen-a-pomemben-del-avtomobila/

Sorodni članki: