Najpogostejše napake pri prodaji nepremičnine v Sloveniji

Prodaja nepremičnine je vrsta postopka, ki ga večina ljudi izvede enkrat, morda dvakrat v življenju. Seveda lahko prav vsaka napaka, ki je storjena v tem postopku, prodajalca stane veliko. Posledično je toliko pomembneje, da smo pri prodaji nepremičnine kar se da previdni ter pazljivi.

Katere pa so najpogostejše napake pri prodaji nepremičnine v Sloveniji? Ena med njimi je zagotovo tudi neprimerna oziroma napačna izbira nepremičninskega agenta.

Sklenitev pogodbe z nepremičninskim agentom

Če se boste kdaj v življenju lotevali prodaje nepremičnine in niste dovolj učinkovito podkovani na pravnem področju, je najpametneje obiskati katero od nepremičninskih agencij ter z nepremičninskim posrednikom skleniti pogodbo. S pomočjo pravne službe vas bo prav omenjeni posrednik vodil skozi celotni postopek.

Pri prodaji luksuznega stanovanja za pomoč najemite izkušenega nepremičninskega posrednika.

Seveda boste morali za prodajo nepremičnine v Sloveniji, ki bo potekala pod strokovnim okriljem, odšteti jar nekaj denarja, a se verjetno večina med vami strinja, da je bolje tako, kot pa če bi zaradi nepoznavanja področja ostali brez zajetnega kupa denarja. Pogodbo pa seveda sklenite s priznano ter dobro preverjeno nepremičninsko agencijo, sicer hitro lahko naredite eno od najpogostejših napak pri prodaji nepremičnine v Sloveniji – izbira napačne nepremičninske agencije.

Popravilo nepremičnine pred prodajo

Tudi popravila sodijo med najpogostejše napake pri prodaji nepremičnine v Sloveniji. Večina prodajalcev se pred prodajo ukvarja z vprašanjem, ali se lotiti prenove oziroma popravljanja določenih zadev pred samo prodajo.

Prenova luksuznega stanovanja v Ljubljani.
Luksuzna stanovanja v Ljubljani pred prodajo potrebujejo prenovo za povečanje vrednosti.

Zagotovo se je estetskih popravkov pametno lotiti, na primer zamenjavo starih zaves, beljenja, osvežitve prostorov. Prav tako tudi večjih posegov, na primer menjave kritine, zamenjava oken. Vse to namreč samo še povečuje vrednost nepremičnine.

Preberite več: Najpogostejše napake pri prodaji nepremičnine v Sloveniji

Sorodni članki: