Manjši stroški ogrevanja s toplotno črpalko

Hitachi je eno izmed zelo popularnih Japonskih podjetij, ki proizvaja toplotne črpalke in klime. V zadnjih letih je omenjeno podjetje izdelalo serijo različnih toplotnih črpalk, ki so izredno napredne in inovativne. Tehnologija FrostWash je skupek različnih HVAC funkcij, ki uporabniku omogoča nižjo porabo energije in tiho delovanje naprave. Pod kratico HVAC poznamo osnovne tehnologije gretja in hlajenja v modernih klimatskih in drugih napravah.

Toplotna črpalka hladi - greje
Toplotna črpalka hladi – greje

Toplotne črpalke Hitachi s FrostWash tehnologijo, ki jih lahko kupite na spletni strani Prealpi.si, avtomatsko uničujejo bakterije in plesen, ki se lahko nabere v notranji ali zunanji enoti črpalke. S tem se ohranja najvišja učinkovitost delovanja, kar se odraža v nizki porabi energije. Sam kompresor pa je izredno tih, ter se prižge samo nekajkrat dnevno – ko je to potrebno. Tako se zagotovi tišje in skoraj neopazno delovanje notranje in zunanje enote toplotne črpalke.

Ogrevanja bazena s toplotno črpalko

Načinov za ogrevanja bazena je veliko. Vedno več ljudi pa to nalogo zaupa toplotni črpalki za bazen. Ta ne deluje na enak način kot klasični grelnik za bazen, saj pridobi toploto iz okolja. Res je, da je investicija v omenjeno napravo višja, kot klasični grelci, vendar se naprava sčasoma sama odplača. 

Toplotna črpalka za bazen se ne zanaša na gretje bazena samo z električno energijo. Preko različnih tehnologij kompresije zraka prenese toploto iz okolja v naš bazen. Tako porabi 1/10 električne energije, če jo primerjamo s klasičnimi grelci. To pa močno zniža stroške v toplih in bolj mrzlih mesecih.

Sorodni članki: