Nosilci za kolesa so idealni za družinske izlete

Vožnja s kolesom je izredno zabavna in koristna za izboljšanje vzdržljivosti telesa. Včasih pa moramo svoje kolo nekam odpeljati, da pridemo do želene destinacije. To pa najlažje storimo z vozilom, ki je opremljeno z nosilcem za kolesa.

Ko izbiramo avtomobilske nosilce za kolesa, moramo upoštevati:

  • Obliko nosilca
  • Velikost našega vozila
  • Koliko koles želimo prevažati

Poznamo 3 glavne vrste nosilcev za kolesa za avto, ki jih lahko namestimo na različna mesta.

Nosilci za na prtljažnik avtomobila

To so najcenejši in preprosti nosilci za prevažanje koles. Namestimo jih na zadnjo stran vrat prtljažnika. Z jermeni pa jih pritrdimo na mesto. Prevažamo pa lahko od enega do treh koles največ, saj smo omejeni s prostorom.

Nosilci za na kljuko avtomobila

Nosilci za kolesa na kljuki so primerni za večja vozila. Prednost je ta, da imajo dokaj veliko razdaljo od tal. Slabost pa je to, da se lahko kolesa med vožnjo med seboj dotikajo, kar lahko povzroči majhne poškodbe. Obstaja že različica nosilca, ki je v obliki ploščadi. Tako imamo več prostora na voljo. Obenem pa ni možnosti, da bi med vožnjo prišlo do poškodb koles.

Nosilci za kolesa za na streho avtomobila

Strešni nosilci za kolesa so morda najbolj razširjeni. So cenovno ugodni ter jih brez težav namestimo na novejša vozila, ki imajo strešne nosilce že vgrajene.

Na spletni strani www.withcar.si lahko zasledimo veliko izbiro kovčkov in nosilcev za kolesa. Obenem pa imamo možnost nakupa velikega števila nadomestnih delov za vsako vozilo.

Novejša gorska kolesa

Kolo je odlično za izboljšanje fizične kondicije

Fizična pripravljenost telesa je ključna za ohranjanje zdravja in dobrega počutja za vsakega posameznika. Dandanes je tako, da si mnogo ljudi težko privošči ali vzame čas za primerno razgibavanje telesa.

Sorodni članki: