Izbira ponudnika za spletno gostovanje

Dobro je preveriti, ali gostiteljsko podjetje nudi tudi hitro, enostavno in cenovno ugodno registracijo domen in njenih končnic. Nekateri ponudniki na svojih straneh nudijo tudi enostavno preverjanje prostih imen za novo internetno mesto.

Registracija domen pa vključuje tudi ustrezno izbiro domenskih končnic. Pri tem je domena .si primerna za podjetja, ki se osredotočajo predvsem na slovenski trg, ostale končnice, kot so .com, .net in .eu pa so primerne za podjetja, ki poslujejo s kupci tudi na evropskem in mednarodnem trgu. Tako gostitelj na strani https://www.domovanje.com/ poleg zakupa prostora na različnih internetnih strežnikih nudi še enostavno in hitro registracijo domen ter več kot 900 različnih domenskih končnic.

Pomoč pri upravljanju internetnega mesta s podpornimi kanali 

Pred izbiro ponudnika za spletno gostovanje se je dobro pozanimati, katere podporne kanale podjetje nudi svojim odjemalcem in uporabnikom spletnih mest. Nekateri ponudniki nudijo podporo uporabnikom preko elektronske pošte, forumov, klepeta v živo ali telefona. 

24 urna razpoložljivost vse dni v tednu pa je pomembna zato, ker tehnične in DNS napake na strežnikih nikoli ne počivajo. Usposobljeni strokovnjaki v gostiteljskem podjetju pa morajo napako čim prej odpraviti. 24 urna podpora je pomembna predvsem za tista podjetja, ki imajo vzpostavljeno e-trgovino. Nedelujoča internetna stran ali slaba povezava vpliva na zmanjšano prodajo, zato je bistveno, da internetni gostitelj nudi učinkovito in hitro odzivno podporo. 

Sorodni članki: