Nosilci za avto so izdelani tipsko

Glede na to, da so tudi strešni nosilci za smuči izpostavljeni različnim vremenskim razmeram, je zelo pomembno, da izberete kakovostne. Pri izbiri se je tako potrebno osredotočiti na to, da so strešni nosilci dovolj trpežni in odporni na sneg, mraz, zmrzal ali dež, prav tako pa morajo prenesti veliki obremenitve, ob upoštevanju dodatnega zračnega upora. Ponudba nosilcev različnih blagovnih znamk je zelo pestra, zato smo prepričani, da boste našli sebi najbolj primernega.

Strešni nosilci za avto
Strešni nosilci za avto za smuči

Potem, ko izberete primeren strešni nosilec za smuči, je zelo pomembno, da ga pravilno namestite. Vsekakor je potrebno pred namestitvijo prebrati navodila za montažo, ki vam bodo namestitev tudi bistveno olajšala. Pred namestitvijo ne pozabite očistiti strehe avtomobila, saj umazanija preprečuje pravilno namestitev, prav tako pa lahko pride do nepotrebnih prask na pločevini avtomobila.

Poskrbite za varno uporabo strešnih nosilcev

Strešni nosilci za avto so povezovalni člen med avtomobilom in različnimi vrstami prtljažnikov. Nanje se tako lahko namestijo strešni kovčki, prtljažniki za kolesa ali pa prtljažniki za smuči. Med vožnjo avtomobila, njegovim zaviranjem ali zavijanje delujejo na tovor še večje sile, zato je potrebno še posebej poskrbeti za varno uporabo strešnih nosilcev. V vseh primerih gre za izjemno velike obremenitve, ki so ob neupoštevanju osnovnih načel namestitve, lahko zelo nevarne za druge udeležence v prometu.

Strešni nosilci za polne sani Nordrive

Pri nalaganju tovora na strešne nosilce je potrebno upoštevati nekatere dejavnike. Predvsem je potrebno paziti na težo tovora, pri čemer je potrebno upoštevati obtežitev, ki jo določa proizvajalec avtomobila. Prav tako pa ne pozabite na višino, še posebej, če imate na strešni nosilec nameščena kolesa.

Sicer pa si najboljši nakup tovrstnih nosilcev lahko zagotovite v spletni trgovini withcar.hr.

Sorodni članki: