Motocross čelade v osnovi delimo na vsaj pet podskupin

Ko je govora o zaščitni opremi motokrosista, v ospredje najprej pridejo seveda motocross čelade. Takšna oprema velja za edini kos, ki je predpisan tudi z zakonom. Slednje pomeni, da je obvezen. V osnovi lahko čelade za motokros delimo na vsaj pet različnih podskupin. Med seboj pa se razlikujejo predvsem po funkcionalnosti, stopnji zaščite in ne nazadnje še po videzu.

Zaščitna motocross očala
Pri omembi zaščitne opreme za motokros najprej na vrsto pridejo moto čelade, takoj za tem se omenjajo še zaščitna motocross očala.

Pri izbiri motocross čelade pa je predvsem treba v mislih imeti namen, slog vožnje, vidnost, prezračevanje pa tudi komuniciranje. Slednje pomeni, da je tudi v času vožnje z motorjem sporazumevanje lahko ključno in torej pomembno, in to ne glede na to, ali gre za pogovor med motoristi v skupini ali za pogovor po mobilnem telefonu.

Nakup moto čelade glede na namen ter slog

Dejstvo je, da različni modeli motorjev narekujejo različne vrste čelad. Tako na trgu lahko najdete čelade, ki so na primer posebej izdelane za uporabo pri motokrosu, super sportu, za touring, ne nazadnje tudi čelade za skuterje.

Najboljše motocross čelade za začetnike

Kar se tiče sloga motocross čelade, so tu v ospredju predvsem osebnostne lastnosti kupca. Seveda mu je pomembno tudi to, kako čelada za motokros izgleda, kakšna je njena zasnova ter struktura. Kljub temu mora biti varnost daleč na prvem mestu. Če vam je izjemno lepa čelada ne ponuja, potem se jo raje izognite.

Vidnost in prezračevanje motocross čelad

Izkušeni prodajalec vas bo v specialistični prodajalni z moto kros opremo spomnil na to, da je pri izbiri zaščitne čelade izjemno pomembna tudi vidnost, prav tako prezračevanje.

Sorodni članki: