Motorno kolo v domači garaži

Dokler nisem imel stojala za kolesa, je bilo treba moj motor večkrat odpeljati na servis. To je bilo zamudno in seveda tudi drago. Vzdrževanje ali servisiranje motorja doma je vedno cenejše kot na servisu, včasih pa celo hitrejše. Z nakupom stojala za kolesa pa je vse postalo lažje in lahko za svoj motor poskrbim kar v domači garaži. Poleg tega pa je tako motor čez zimo ali izven sezone tudi bolj ustrezno shranjen, kar je še ena dodatna prednost. Moram reči, da sem z nakupom zelo zadovoljen, poleg tega pa stojalo tudi ni bilo prav nič drago. Vsekakor pameten nakup!

Praktična stojala za kolesa

Stojala za kolesa so načeloma namenjena tako shranjevanju kot servisiranju motorja. Zaradi tega so zelo pameten nakup, saj jih lahko vsi lastniki motornih koles res dobro izkoristimo. Čez zimo namreč običajno motor stoji v domači garaži in dobro je, če v ta namen za shranjevanje uporabimo primerno stojalo. Tako je naš motor ustrezno shranjen tudi takrat, ko ga dalj časa ne uporabljamo. Zaradi stojala je namreč motor nekoliko dvignjen od tal, predvsem pa zelo stabilen.

 

Še bolj pomembno pa se mi zdi, da se lahko stojala za motor uporabi tudi za servisiranje, vzdrževanje in podobno. Nekatera opravila oziroma popravila pri motorju je pravzaprav nemogoče narediti, če nimamo ustreznega stojala za kolesa. Ali pa jih je narediti vsaj veliko težje, pa nenehno je treba paziti, da se motor slučajno ne prevrne in podobno. 

Ste pred nakupom motoristične opreme, kot so npr.  motoristične jakne in hlače, motoristične čelade …? Potem si s klikom na povezavo preberite članek na to temo.

Sorodni članki: