Motoristične rokavice za odličen oprijem in večjo varnost

Dejstvo je, da so ravno motoristične rokavice še vedno ena od daleč najbolj spregledanih motorističnih zaščitnih kosov oziroma oblačil. Medtem ko motoristi veliko pozornosti namenjajo večjim kosom, na rokavice pogosto pozabljajo. Ko pa se osredotočamo na poškodbe motoristov, pa lahko hitro ugotovimo, da se pri njih pogosto najbolj poškoduje tisti del telesa, kjer bi morale biti nameščene zaščitne rokavice.

Strokovnjaki motoristom celo priporočajo, da zlasti v jesenskem času na celodnevne ture s seboj vzamejo dva para rokavic. En par bi moral biti vodoodporen in nekoliko toplejši, drugi pa lažji in nekoliko bolj zračen. Zračne motoristične rokavice se lahko koristno uporabijo skozi dan, za zjutraj in zvečer ali v primeru da motorista ujame dež, pa je dobrodošel prvi tip rokavic.

Gumijaste rokavice za motor

Ena od možnosti so tudi gumijaste rokavice za motor. Te lahko oblečete pod motoristične rokavice. Na takšen način vas ne bo nikoli zeblo in premočilo v prste. Še ena možnost pa so tako imenovane nadrokavice. Ob vsem tem pa je ključno še to, da prilagodite svojo hitrost na motorju. Vemo da temperature na cesti lahko precej hitro padejo in oprijem ni takšen, kot denimo na vrhuncu sezone.

različne kvalitetne motoristične rokavice
Za varnost v prometu in udobno vožnjo poskrbijo različne motoristične rokavice. Za jesenski čas in celodnevne ture potrebujete tudi nadrokavice ali gumijaste rokavice, ki vas zaščitijo pred mrazom in so nepremočljive.

Poskrbeti je treba zlasti za svojo varnost in varnost drugih v prometu. Vedno se poskusite izogniti zaviranju na suhem listju ali podobni podlagi. V primeru da se vam pripeti padec na takšni površini, pa imajo pri zaščiti seveda ključno vlogo tudi kakovostne motoristične rokavice.

Še druga obvezna zaščitna motoristična oprema

Oprema za motor – vodič po vrhunski opremi za začetnike v motociklizmu

Dobro zasnovane moto rokavice seveda še zdaleč ne predstavljajo edinega kosa, ki omogoča večjo zaščito in varnost na cesti.

Sorodni članki: