Kolesa, ki so nastala na podlagi izkušenj največjih kolesarskih dirk

Ena od zagotovo največjih prednosti cestnega kolesa pa je ta, da njegova dinamika zagotavlja večje hitrosti v primerjavi z drugimi vrstami koles. Prav tako omogoča daljše razdalje, zato je cestno kolo odlična izbira tudi za večdnevna potovanja. 

Če ste torej velik ljubitelj krajših izletov po domači državi ali po tujini, je tovrstno kolo prava izbira za vas. Kljub temu pa pazite, da nanj ne spakirate preveč prtljage, ker jo boste težko prevažali. Nahrbtnik naj bo čim lažji. Hrbtenica vam bo zato še kako hvaležna.

Vožnja po trdem in gladkem terenu

Omenili smo, da so cestna kolesa izjemno lahka. S tem pa uporabnikom omogočajo vožnjo po trdem ter gladkem terenu. To je torej lahko beton ali pa asfalt. Nikakor pa takšna prevozna sredstva niso narejena za preskakovanje ovir, za vožnjo po pesku, produ ali po skalnatih poteh. Za slednje so precej primernejša kolesa z dodatnimi vzmetenji ter nekoliko bolj robustnim okvirjem. Na tovrstnih terenih so namreč bolj trpežna in zanesljivejša.

Cestna kolesa za profesionalne kolesarje
Cestna kolesa za profesionalne kolesarje

Na sploh se proizvajalci cestnih koles ves čas trudijo izdelati čim lažje okvirje. Medtem ko so v preteklosti prevladovali aluminijasti okvirji, pa so dandanes najbolj kakovostna cestna kolesa narejena iz lahkih ter zelo trpežnih karbonskih vlaken. Prav tako je veliko pozornosti namenjeno tudi opremi, na primer zavoram, prestavam, zobnikom, saj se proizvajalci zavedajo, da je prav vsak gram lahko kaj hitro odveč.

Ponudba Cannondale koles

Ponudba koles Cannondale Slovenija je kar precej pestra. Preverite jo lahko pri kar nekaj ponudnikih, lahko tudi na njihovih spletnih straneh oziroma trgovinah. Ena izmed njih je tudi spletna kolesarska trgovina JB Center.

Cestno kolo Cannondale SuperSix EVO 2020

Sorodni članki: