Topel in udoben dom v vsakem letnem času

Današnji časi od nas zahtevajo, da poskrbimo za najbolj učinkovit način ogrevanja naše hiše. Na voljo imamo še vedno ogromno peči, kotlov na drva ipd. Vedno večjo popularnost pa pridobiva toplotna črpalka zrak voda, saj lahko ogreva tudi že obstoječe radiatorje. Predstavlja odlično nadgradnjo za nove in starejše nepremičnine, saj ni potrebe po popolni prenovi sistema ogrevanja. Nanjo lahko priklopimo starejše in novejše bojlerje, radiatorje ipd. To pomeni, da lahko črpalko zelo hitro namestimo in pričnemo uporabljati. Ker porabi zelo malo električne energije, je to odlična investicija za ogrevanje hiše na dolgi rok.

Visoka energijska učinkovitost toplotnih črpalk

Tehnologija HVAC sistemov je močno napredovala v zadnje nekaj letih. Moderne klimatske naprave in tudi toplotne črpalke lahko ustvarijo iz enega kW – kilovata energije skoraj trikrat toliko toplote, ko jo električni kalorifer ali drugi klasični grelci.

Navadna toplotna črpalka zrak voda brez težav napaja naše radiatorje, bojlerje in druge naprave. Pomembno pa je, da vedno vnaprej opravimo izračun moči toplotne črpalke. Tako zagotovimo, da bomo kupili dovolj močno napravo, ki bo brez težav oskrbovala naše celo hišo. Za pomoč lahko zaprosimo strokovnjaka, kjer nameravamo napravo kupiti.

Dovod povezave toplotne črpalke do nepremičnine.
Toplotna črpalka v kombinaciji s talnim gretjem nudi učinkovito ogrevanje doma.

Talno gretje na bolj učinkovit način

Vsaka nepremičnina ima drugačne zahteve za ogrevanje. Vedno bolj pogosto pa želijo lastniki svojih domov imeti talno gretje. To pa zato, ker ima številne prednost, kot je višje udobje bivanja. Dejansko se je izkazalo, da so toplotne črpalke izredno učinkovite pri napajanju talnega gretja. To pa zato, ker je narejeno z večjo površino grelnih cevi, kot tudi nižjo zahtevano temperaturo, kot jo imajo druga grelna telesa.

Toplotno črpalko zrak voda lahko priključimo na že obstoječa grelna telesa za centralno ogrevanje doma.

Sorodni članki: