Preprečimo težave z vidom ob obisku okulista

Specialisti za zdravje oči oziroma očesni zdravniki uporabljajo številne klinične naprave za pregled našega vida. Njihova naloga je, da pregledajo notranjost in zunanjost oči. Obenem pa se osredotočijo na našo sposobnost pogleda na oddaljene in bližnje predmete. Pri odkritju nepravilnosti lahko razvijajočo bolezen ali drugo stanje omilijo ali popolnoma odpravijo. Dejstvo je, da je večino očesnih bolezni, kot je miopija, možno ustaviti v razvoju. To velja pod pogojem, da se dovolj hitro postavi diagnoza in prične zdravljenje. Pravilna diagnoza je možna le s podrobnim okulističnim pregledom naših oči s strani oftalmologa ali optometrista.

Osnovni pregledi vida niso zadostni

Večina ljudi misli, da so osnovni okulistični pregledi vida pri zdravniku popolnoma zadovoljivi. Res je, da lahko pokažejo na možne težave, vendar niso dovolj podrobni. Mogoče je, da vidimo popolnoma dobro ali celo odlično. V naših očeh pa se razvija bolezen, ki trenutne še ne kaže simptomov. 

Okulistični pregledi
Redni okulistični pregledi so zelo pomembni tudi v primeru, da s svojim vidom morda nimate težav

Otroci imajo pri rednih zdravstvenih pregledih tudi vključen osnoven pregled vida. Veliko bolje je, da našega otroka vsake pol leta ali vsako leto peljemo na celovit okulistični pregled pri specialistu. Tako bomo hitro odkrili možne težave in pričeli s primernimi postopki zdravljenja. Naši otroci potrebujejo dober vid za učenje, opravljanje delovni nalog v šoli, igranje, spoznavanje sveta ipd.

Obisk optika zagotovi uporabo primernih očal

Obisk optika se zgodi po tem, ko nam je oftalmolog ali optometrist postavil diagnozo in predpisal zdravila oziroma očala. Naloga optika je izvajanje naročila zdravnika oči. Skrbi tudi za primerne mere očal, leč in drugih pomožnih naprav za izboljšanje vida.

Sorodni članki: