Pravilno nanašanje senčil za oči

Pravilno izbrana in nanešena senčka vaše oči lahko naredi čudovite in svetleče, ne glede na to, ali je v nude odtenku, zadimljena ali morda svetleča. Sicer pa je tovrstni kozmetični produkt za ličenje del lepotne rutine že več stoletij. Kljub temu pa ga še dandanes pogosto nanašamo na povsem neustrezen način. Naj to postane preteklost.

Prah senčila pomešan z vodo

Senčila so uporabljali že stari Egipčani. Seveda pa pred njimi ni stala takšna paleta s senčili, kot je na voljo nam. Prah senčila, s katerim so obrobljali svoje oči, so pomešali z vodo. Nato so ga uporabili kot eyeliner. Na takšen način si niso izpopolnili samo svojega videza, temveč so lepotila uporabljali tudi za verske in zdravstvene namene.

Paleta senčil Nabla
Paleta senčil Nabla vsebuje 6 senčil različnih barvnih odtenkov

Medtem ko so stara ljudstva pri sebi morda imela le po eno senčko, moramo danes pri roki imeti vsaj tri senčila, če ne kar celo paleto z vsaj desetimi barvami. Takšne izdelke uporabljamo izmenično. In glede na to, da si na svoj obraz ne nanašamo večjih količin, takšno ličilo lahko koristno uporabljamo kar nekaj časa. Kljub temu pa se moramo zavedati, da imajo tudi senčila za oči svoj rok uporabe. Od njih naj bi se za vedno poslovili nekje po treh letih uporabe.

Oblike senčil

Dejstvo je, da se kozmetična branža nenehno razvija. Posledično se razvijajo tudi konsistence senčil. V preteklosti so bila poznana zlasti takšna v trdi obliki.

Video: Paleta senčil Makeup Obsession x Belle Jorden

V tem hipu so na voljo tudi v prahu, delu, kremi, celo v mussu. A ne glede na to, za katero vrsto se boste odločili, pred nanašanjem nujno uporabite podlogo za senčilo. S tem zagotovite, da ličilo ostane na mestu, kamor ste ga nanesli.

Sorodni članki: