Proen – celovite rešitve za dom

Pri nas je kar nekaj zelo poznanih in priznanih podjetij, ki nam ponujajo številne storitve in tudi rešitve za naš dom. Ne glede na to, ali bomo svoj dom prenavljali ali pa ga bomo na novo postavljali, se nanja lahko vedno obrnemo. Taka podjetja nam ponujajo tudi povsem brezplačna svetovanja, ki se navezujejo tudi na energetsko učinkovitost naših objektov.

Med bolj vidnimi podjetji take vrste je tudi podjetje Proen. Na trgu je prisotno že kar nekaj časa, ponuja pa nam številne in tudi raznolike rešitve, ki pripomorejo tudi k temu, da lahko na dolgi rok privarčujemo kar nekaj denarja.

Celotne strojne inštalacije za naš dom

Podjetje Proen za nas in naš dom lahko izvede celotne strojne inštalacije. Pri tem mislimo predvsem na vodovodne inštalacije, prezračevanje in hlajenje, centralno ogrevanje, plinske inštalacije, skratka na vse, kar je potrebno narediti pri gradnji ali pri prenovi našega doma.
V ospredju njihove ponudbe pa je tudi ažuriranje in kontrola sistema ogrevanja v stanovanjskih zgradbah.

Plinske inštalacije

Prav tako tudi vgradnja merilnikov porabe toplote, ki prav tako predstavlja enega od glavnih dejavnosti podjetja. Podjetje za nas tako vgrajuje merilnike toplote, merilnike vode, zaposleni v podjetju pa tudi popisujejo stanje merilnikov, obenem pa nam lahko pripravijo tudi obračune porabe vode in toplote za naš objekt, v katerem so izvajali vse potrebne meritve.

Tudi svetovanje podjetja je povsem na vrhunskem nivoju. Prav vsaki od svojih strank ustrezno svetujejo, predvsem pa na podlagi njenih želja, potreb in tudi zmožnosti. Svetovanje je še toliko bolj pomembno, ker je celoten postopek gradnje ali prenove doma lahko kar kompleksen, čeprav se nam na prvi pogled ne zdi povsem tako. Pri izvedbi določenega projekta pa je prav tako potrebno upoštevati določila, pravila in priporočila. Za vse našteto velja, da je povezano tudi z zakonodajo s področja gradnje.

Plinske inštalacije omogočajo celovite rešitve na več področjih

Ena od zagotovo bolj priljubljenih storitev, ki nam jih ponuja podjetje Proen, pa so tudi plinske inštalacije. Lastniki objektov se vse pogosteje odločajo za celovito uporabo plina. Vemo, da je zemeljski plin v zadnjem obdobju postal eden od najbolje izkoriščanih virov energije. Zanj namreč velja, da je zelo dobro dostopen, prav tako pa tudi uporaben, slavi tudi kot okolju zelo prijazen vir toplotne energije.

Plinske inštalacije

Plinske inštalacije pa nam omogočajo povsem celovite rešitve, ki so vezane na marsikatera področja. V prvi vrsti pa mislimo na uporabnost v kuhinji in pri ogrevanju sanitarne vode.

Številne prednosti plinskih inštalacij

Plinske inštalacije so predvsem priljubljene zato, ker se ponašajo z neštetimi prednostmi. Najprej je potrebno poudariti, da je uporaba plina okolju zelo prijazna. V praksi se to pokaže tako, da gre za občutno manjše emisije ogljikovega dioksida. Ob izgorevanju prav tako ne nastajajo saje, dim ali pa neprijeten vonj. Zanje tudi velja, da so zelo ugodne, njihova investicija pa se nam lahko že kaj kmalu tudi povrne.

Plinske inštalacije se ponašajo tudi s tem, da jih odlikujejo nižji stroški vzdrževanja. V primerjavi z drugimi tipi inštalacij pa tovrstne inštalacije zavzamejo le malo prostora. Njihove naprave pa delujejo zelo tiho, kar je za sodobnega uporabnika še kako zelo pomemben podatek.

Vrste plinskih inštalacij

Plinske inštalacije se v grobem delijo na notranje in na zunanje. Notranje plinske inštalacije so vse inštalacije, ki so vezane na notranjost stavbe. Znano je, da pri vgrajevanju takih vrst inštalacij zelo pogosto prihaja do napak. Tudi zato je še posebej pomembna njihova združljivost z električno inštalacijo. Podjetje Proen poskrbi, da nikakor ne more priti do nikakršnih napak, prav tako pa tudi ne do požara ali eksplozije, do katerih bi lahko prišlo, če bi se pojavila katera od napak.

Zunanje plinsko omrežje je do stavbe lahko speljano na dva različna načina. Lahko je speljano na prostem ali pa v zemlji. Znano je, da je potek omrežja na prostem veliko bolj redek od tistega, ki je speljan v zemlji. Največji razlog je verjetno v tem, ker je potrebno plinovod še dodatno zaščititi pred različnimi zunanjimi vplivi, ki so lahko tudi povsem nepredvidljivi.

Za nižje stroške ogrevanja

Podjetje Proen, ki ponuja tudi vrhunske plinske inštalacije, vam lahko na najbolj enostaven in tudi povsem hiter način zniža tudi stroške ogrevanja, tako prostorov kot tudi sanitarne vode. Posebej za nas pripravijo ustrezno ponudbo in tudi dobavijo ter poskrbijo ta montažo celotnega sistema.

Preberite si še članek o tem kako so vrtni stoli na voljo v mnogih različnih materialih in oblikah, ki se med seboj močno razlikujejo. Še več informacij boste izvedeli s klikom na povezavo.

Sorodni članki: