Ročne ure v obliki zapestnic

Vrednost ročne ure je odvisna od izbranih materialov, zahtevnosti mehanizma, časa izdelave in nenazadnje tudi od blagovne znamke. Najbolj prestižne ure so izdelane iz pravih umetnin, izdelujejo pa jih tudi do več tisoč ur.

Prva zapestna ura je bila razvita šele v 19. stoletju, na zapestju pa so jih najprej nosile le predstavnice ženskega spola. Za moške je namreč veljalo, da morajo ure nositi v žepih. Ročne ure so moški začeli nositi šele po prvi svetovni vojni.

Pravilno nošenje ur

Ste vedeli, da obstaja pravilo, da je ročne ure potrebno nositi na levi roki? To velja tako za ženske ročne ure (https://rocneure.si/zenske-urekot tudi moške. Po ljudski vraži namreč velja, da je to zato, ker je naše srce na levi strani in naj bi mu ura narekovala ritem.

Pri nošenju ure je potrebno upoštevati tudi vrsto ure, ki jo nismo. Tiste ure, ki imajo bolj občutljive mehanizme, nosimo še posebej pazljivo. Nekateri menijo, da je z dragoceno uro potrebno ravnati kot z dobrim avtomobilom. Predvsem je pomembno, da jo varujemo pred udarci, jo redno serviramo in imamo do nje spoštljiv odnos.

Ura kot pika na i celostni podobi

Izgled celostne podobo je danes pomemben dejavnik, ki ga upoštevajo tako moški kot ženske. Predvsem za slednje velja, da se mora pogosto prav vse ujemati med seboj. To pomeni, da se morajo tudi ročne ženske ure povsem ujemati z njihovo celotno podobo, predvsem torbice in oblačila.

Ženske imajo posledično pogosteje več ur kot moških. Nekatere med njimi imajo doma celo tako zalogo ur, da jih lahko kombinirajo k prav vsakemu kosu oblačila. Ravno zato raje posegajo po nekoliko bolj ugodnih urah, ki pa so še vseeno zelo kakovostne.

Ženske ročne ure privlačnega izgleda

Vprašanje je, kje ženske lahko izbirajo med številnimi vrstami ter oblikami ur, ki jih bodo lahko kombinirale k prav vsakemu kosu oblačila. Na srečo to lahko počnejo kar od doma. Spletna trgovina Rocneure.si jim omogoča, da si lahko izberejo ženske ročne ure v vseh možnih barvah, vrstah ter oblikah. Ure so pogosto kombinirane še s privlačnimi trendy zapestnicami, ki še dodatno popestrijo izgled urejene ženske.

Minimalistične ure z rožnato poslikavo

Letošnji trend na področju ženskih ročnih ur v ospredje postavlja ženske ročne ure minimalističnega stila z rožnato poslikavo v številčnici. K takim uram se prilega ožji pas in tanko pohištvo. Ure se odlikujejo tudi po posebni lahkotnosti, zaradi katere so še posebej priljubljene.

Ura v obliki zapestnice

Na zapestjih predstavnic ženskega spola pogosto opazimo ure, ki veliko bolj spominjajo na zapestnico. Take ženske ročne ure so primerne za prav vsak dan in so obenem zelo lepega ter elegantnega videza. Ure še posebej izstopajo zaradi pasu in oblike zapestnice.

Ure z motivi praznika

Nekatere ženske nosijo ure, ki se prilagajajo praznikom. V času božiča lahko nosijo ure z zimsko poslikavo. Tudi take ure lahko kupijo v spletni trgovini Ročneure.si. Že na prvi pogled so zelo simpatične. Primerne so tudi kot darilo.

Ure za zaljubljena dekleta

Ročneure.si v svoji paleti ur ponujajo tudi posebne ure, ki so poslikane s srčki. Gre za analogne ure, ki so na voljno v različnih barvah, primerne za prav vsak dan in zelo lepega ter elegantnega videza. Obdaja jih tanek pas, tanka številčnica ter poslikava srčkov. Uporabnice so nad njimi očarane.

Moške in otroške ure

Seveda pa nam spletna trgovina Ročneure.si ne ponuja samo ročnih ur za ženske, temveč še ure za moške in otroke. Njihova ponudba vključuje še zapestnice ter posebne škatlice, kamor lahko shranimo kupljene ure, ki jih bomo morda podarili za darilo.

Zakaj kupiti uro v spletni trgovini?

Ročne ure so del našega življenja. Kljub temu da pri delu in doma uporabljamo številne naprave, na katerih lahko preverimo tudi točen čas, pa ur na zapestju verjetno nikoli ne bomo nehali nositi. Še vedno jih zavzeto kupujemo sebi in svojim najbližjim. Lahko pa rečemo, da se je močno spremenila lokacija njihovega nakupovanja. Vse več ljudi ure, tako kot ostale številne izdelke, kupuje v spletnih trgovinah.

Vzrokov, zakaj je tudi ročne ure najbolje kupovati preko spleta, je veliko. Med glavnimi pa so: zelo hitro in enostavno naročilo, bogata ter pestra ponudba, mamljive cene in hitra dostava na dom. Če nam ura, ki jo prejmemo direktno na dom ni všeč, jo lahko prav tako brez težav in hitro zamenjamo za drugo.

Sorodni članki: