Zakaj kupiti snežne verige?

Obdobje snega je eno od najbolj neprijetnih obdobij v letu, zaradi vremenskih razmer, pa tudi zaradi stanja cest. Tudi če se ceste velikosolijo, se boste še vedno lahko soočili s cesto polno snega. V takšni situaciji je več kot očitno da boste brez snežnih verig obstali na cesti dokler se ne pojavi cestna služba, ki bo splužila cesto.  Da bi se izognili temu scenariju, boste uporabili snežne verige.

Različne vrste snežnih verig

Avgusta 1904 je Američan Harry Weed izumil verige in kasneje pridobil patent. Več kot 30 let kasneje je Kanadčan Auguste Trudeau izumil snežne verige za protizdrsavanje in tudi dobil patent. Danes je na svetu veliko snežnih verig, ki se prodajajo v trgovinah in so primerne za različne vrste situacij.

Snežne verige

V resnici so snežne verige bile na začetku mešanica kovinskih verig, ki so v zimskih mesecih postavile na avtomobilske pnevmatike, da bi v tem času povečale oprijem. Priporočajo se za zimske pnevmatike.

Na trgu boste našli snežne verige, ki so primerne za urbano uporabo. Niso odporne in zato jih ni mogoče uporabljati v ekstremnih temperaturnih pogojih. Našli boste tudi kovinske verige, jeklene ali tekstilne. Uporabljajo se lahko v ekstremnih pogojih. Obstajajo tudi Spike-Spider ali pajek verige, ki imajo zatiče in kremplje, da zagotovijo oprijem pnevmatik na vseh vrstah snega in ledu. Za ljudi, ki se veliko vozijo, je to najboljša izbira.

Snežne verige za vašo varnost

V obdobjih snega je včasih težko voziti zaradi plasti snega na tleh. Podobno tudi v ekstremnih hladnih razmerah led nastane na tleh in postane težko zviti.

Letne gume. Je prišel čas za nakup novih letnih pnevmatik, ti pa si želiš izbrati kar najboljšo kombinacijo med ceno in kvaliteto? Preberi več…

Sorodni članki: