Povrnimo izgubljene podatke iz našega računalnika

Glavni razlog za izgubo podatkov so strojne okvare

Moderni računalniki lahko brez težav delujejo brez premora tudi po več let. Njihov največji ubijalec pa je prah. Sčasoma se nabere na matični plošči, v napajalniku, v hladilniku procesorja ipd. Tako se naš sistem pregreva med uporabo, kar lahko privede do nepričakovanih okvar. Glavni razlog za potrebo po reševanju podatkov so strojne okvare. Elektronske naprave se v veliki meri okvarijo, zaradi starosti ali neprimerne oskrbe. 

Strokovnjaki priporočajo, da na starejših spominskih medijih ne zadržujemo pomembnih digitalnih vsebin. Na trdem disku ali SSD-ju je reševanje izgubljenih fotografij pogosto potrebno, zaradi starosti samega medija, saj ta nepričakovano preneha delovati.

Čeprav se izguba družinskih slik iz dopusta ne zdi nič drastičnega povzroči v nas različna čustva, s katerimi se ne želimo srečevati. 

Strojna in programska oprema v računalniku

Zelo pomembno se je zavedati, da je vsak računalnik sestavljen iz dveh glavnih serij komponent. To pa sta programska in strojna oprema v računalniku. Obe skrbita za dobro delovanje sistema v vseh pogojih. Je pa res, da če se pojavijo težave v eni ali obeh komponentah, lahko pride do nestabilnega delovanja sistema ali drugih težav.

Reševanje izgubljenih fotografij 

Zelo pogosto se zgodi, da slike na našem pametnem telefonu, tablici ali drugi prenosni napravi izgubimo. Morda smo jih ponesreči izbrisali. Največkrat pa se okvari SD spominska kartica, vgrajen notranji pomnilnik ali pa katera izmed komponent v naši pametni napravi. Tako izgubimo dostop do slik in drugih shranjenih vsebin, ki so za nas neprecenljive. Moderna orodja in postopki, ki jih imajo tehniki v računalniškem laboratoriju na voljo, omogočajo reševanje izgubljenih fotografij iz skoraj popolnoma uničenih pametnih telefonov in drugih naprav. Pomembno je, da našo poškodovano napravo čimprej odnesemo v računalniški servis, ki je specializiran za obnovo podatkov iz poškodovanih naprav in spominskih medijev.

Sorodni članki: