Okrasimo naš dom s kamnom

Kamen je naravni material s katerim imamo ljudje poseben odnos že od začetka civilizacije. Obenem pa je izredno lep na pogled in tudi obstojen zelo dolgo časa. Dandanes pa nam moderni kamnoseški procesi omogočajo, da kamnite stenske obloge postavimo na zunanje ali notranje stene in druge površine.

Tako močno dvignemo estetsko vrednost našega doma kot tudi poskrbimo za dolgotrajno obstojnost številnih notranjih in zunanjih površin. Kamen deluje kot zaščita pred vodo in drugimi naravnimi vplivi, zato bodo stene obdržale svojo obliko veliko dalj časa. Obenem pa se njihova debelina z dodatnim kamnom poveča, kar privede do boljše zvočne izolacije našega doma.

Kamnite dekorativne stene v vašem domu.

Kamen ima edinstven izgled

Gole stene na dvorišču, znotraj našega doma in drugje morda na prvi pogled izgledajo dokaj dolgočasno. Če pa jih opremimo s kamnitimi stenskimi oblogami, jim je mogoče močno izboljšati videz. Večinoma se pri oblaganju sten uporablja naravni kamen. To pa pomeni, da ima edinstven izgled, ki doda določeno mero atmosfere in osebnosti našemu domu.

Izbira kamnitih stenskih oblog je tudi zelo bogata. Mogoče je izbrati določeno barvo, vzorce in vrsto kamna. S tem dodamo teksturo in stil notranjim in zunanjim prostorom. Obenem pa bomo na ta način tudi zaščitili stene pred vlago, plesnijo, vročino in drugimi naravnimi elementi, ki lahko povzročijo poškodbe.

kamnite stenske obloge
Kamen je izredno lep na pogled in tudi zelo obstojen.

Kamnite stenske obloge zaščitijo notranje in zunanje stene

Velika prednost, ki jo imajo kamnite stenske obloge je ta, da zaščitijo stene pred UV žarki, vlago, fizičnimi udarci in mnogimi drugimi elementi. Tako lahko prekrijemo stene s kamnom na dovozu, v hodniku, kopalnici, dnevni sobi in drugih notranjih in zunanjih delih naše nepremičnine.

Več preberite v naslednjem članku: https://www.plinarna.si/okrasimo-nas-dom-s-kamnom

Sorodni članki: