Prednosti uporabe Bluetooth zvočnikov

Brezžična tehnologija počasi osvaja svet. Omogoča nam, da uporabljamo skoraj vse pametne naprave kjerkoli, kadarkoli želimo. Pošiljanje podatkov, slik, muzike in tudi videov je sedaj mogoče na skoraj vsakem prenosniku, stacionarnem računalniku, pametnem telefonu in tablici preko WiFi, Bluetooth in drugih tehnologij. Tukaj je še posebej zanimiv prenos zvoka, saj lahko povežemo našo Android, Windows ali iOS napravo z Bluetooth zvočnikom in uživamo v glasbi. Lahko bi rekli, da je to podobno brezžičnim slušalkam za telefon, saj ne potrebuje nikakršnega kabla.

Vsi uporabljamo brezžično tehnologijo

Če uporabljamo mobilni telefon, smo verjetno že kdaj uporabili NFC, WiFi ali drugo obliko komunikacije, ki ne potrebuje fizične povezave. Že stari prenosniki in tablice so imeli sposobnost povezati Bluetooth zvočnik, printer, trdi disk, usmerjevalnik in druge naprave za brezžično delovanje.

Res pa je, da so takrat bili bolj poznani infrardeča ter RF tehnologija, ko smo govorili o zvočnikih. Obe tehnologiji sta imeli veliko omejitev, saj je dostikrat prihajalo do prekinitev, popačenj ter drugih nezaželenih stvari. Bluetooth zvočnih pa je enako zanesljiv kot slušalke za telefon, saj ne prihaja do motenj in lahko uživamo glasbo s pametnega telefona in drugih naprav.

Preprosto uživajmo v visoko-kvalitetnem zvoku

Še do nekaj let nazaj ni bilo pravega načina, da smo lahko uživali v HD zvoku, ki se ne pretaka po žici. Bluetooth zvočniki pa sedaj to omogočajo, saj uporabljajo nove tehnologije s katerimi lahko predvajajo kakovosten zvok, ki ga pošljemo iz računalnika, tablice ali druge naprave. To pomeni, da:

  • Lahko uporabljamo svoj pametni telefon, kot DJ postajo in zabavamo celo sobo ljudi s predvajanjem glasbe.
  • Ne rabimo fizične povezave z zvočnikom, kar pomeni, da se lahko prosto premikamo po sobi in poslušamo glasbo.
  • Zvok lahko predvajamo z vsake naprave, ki podpira Bluetooth – Andorid, iOS, mobilne in stacionarne naprave ipd.

Odlična rešitev za druženja in dolga popotovanja

Res je, da lahko slušalke za telefon uporabimo, ko počivamo, smo na poti ali pa želimo malo zasebnosti. Bluetooth zvočnih pa je odlična rešitev za zabavo ali izobraževanje male ali večje skupine ljudi. Tako je primeren za:

  • Piknike
  • Učilnice
  • Prostore brez električne napeljave
  • Prijetna druženja prijateljev in znancev

Res je, da se Bluetooth zvočnik ne more primerjati s stacionarnimi zvočniki, ki imajo napajanje iz električnega omrežja ali glasbenega stolpa. Kvaliteta zvoka pa je vseeno odlična, saj uporabljajo nove glasbene kodeke in procese predvajanja, ki vedno bolj zabrisujejo meje o tem kaj je mogoče.

V vsakem primeru pa lahko računamo, da bo naš Bluetooth zvočnik:

  • Imel dolgo življenjsko dobo baterije od 5 do 12+ ur
  • Ne potrebujemo razvozlavati in napeljevati kablov
  • Ni potrebna inštalacija

Naš mobitel je prenosna glasbena postaja

Moderni pametni telefoni lahko proizvedejo čudovit zvok v katerem lahko uživamo. S seboj lahko tudi nosimo slušalke za telefon in smo tako vedno preskrbljeni z glasbo, če nam ugaja poslušati naše najljubše komade. Še bolje pa je, če si izkušnjo izboljšamo z Bluetooth zvočnikom, saj to pomeni, da lahko ustvarimo vzdušje v skoraj vsakem prostoru. To je lahko avtomobil, šotor, dnevna soba, balkon ipd. Najbolj pomembno je, da lahko delimo glasbo z več ljudmi.

Če smo se ravnokar vselili v novo stanovanje in morda še nimamo vse sobne opreme, lahko Bluetooth zvočnik ogromno pripomore. Tako instantno spremenimo prazno dnevno sobo v odličen kraj za počivanje, zabavo ali druženje. Preprosto zvočnik postavimo kamorkoli v sobi, izberemo glasbo na telefonu ali tablici in stisnemo gumb za predvajanje preko Bluetooth-a.

Uporaba v osebnem in poslovnem svetu

Bluetooth zvočnik ima še ena veliko prednost, ki jo imajo tudi slušalke za telefon – lahko ga odnesemo kamorkoli. Sam zvočnih pospravimo v žep, torbo ali v kovček, in ga odnesemo k prijateljem. Enako ga lahko uporabljamo za poslovne namene. Odličen je za predstavitve v konferenčni sobi in v drugih okoljih, saj lahko proizvede močan zvok, ki je razločen.

Je odlična rešitev za majhne zabave, druženja in poslovne sestanke, kjer želimo uživati brez, da bi potrebovali nameščati glasbene naprave ali se ukvarjati s kabli. Družinska srečanja so tudi idealno okolje, da s seboj prinesemo svoj Bluetooth zvočnih, saj lahko svojim najdražjim prikazujemo video posnetke s kristalno čistim zvokom na našem prenosniku, tablici ali telefonu.

Na spletni strani www.gizzmo.si bomo našli vse dodatke in raznoliko vrsto zvočnikov za naš pametni telefon in druge prenosne naprave.


Sorodni članki: