Strokovno reševanje izgubljenih podatkov

Pri svojem delu doma, predvsem pa na delovnem mestu vse pogosteje uporabljamo računalnike, brez katerih nam verjetno ne bi uspelo povsem opraviti svojega dela. Večina med vami na njih hrani številne zelo pomembne podatke in tudi fotografije, ki jih shranjujemo tudi na USB ključih in drugih podobnih napravah.

Pa se vam je že kdaj pripetilo, da se vaš računalnik sploh ni želel vključiti ali da vam je pri delu popolnoma zamrznil? Ali pa da ste nanj priključili USB ključek, ki ga sploh ni mogel zaznati? Verjetno je večina med vami pri tem pokimala. In kako ste reševali tako situacijo? Na žalost smo pri tem pogosto prehitri in kar sami želimo rešiti nastalo težavo, kar pa nas ponavadi pripelje do še slabše situacije. Veliko bolje se je pri tem obrniti na osebo, ki se na računalnike in težave povezane z njimi dobro spozna. Če take osebe ne poznamo osebno, se lahko obrnemo na podjetja ali posameznike, ki nam ponujajo reševanje podatkov iz USB ključa in drugih naprav. Do njih najlaže dostopamo kar preko spleta, kjer imajo tudi svoje spletne strani, na katerih zelo podrobno predstavljajo vse svoje storitve.

Reševanje podatkov iz spominske kartice

Zagotovo vsi veste, da je spominska kartica medij, ki se z uporabo sodobnih naprav zelo hitro širi. Tako kartico vsebujejo digitalni fotoaparati, mobilni telefoni, video kamere in tudi računalniki.

Spominska kartica je elektronski pomnilniški medij, ki ga uporabljamo za shranjevanje podatkov. Njene glavne značilnosti so, da nam omogočajo večkratno prepisovanje podatkov, da lahko podatke hranimo brez napajanja, da ima zelo majhno velikost in da deluje tudi pod manj ustreznimi temperaturnimi pogoji.

V primeru, da se nam spominska kartica oziroma pomnilniški medij okvari, je v prvi vrsti najpomembneje, da pri tem ohranimo popolnoma mirno kri. Zavedati se je potrebno, da vseh podatkov zagotovo nismo izgubili, le nekoliko težje jih bomo dobili nazaj.

Reševanje podatkov iz spominske kartice mora nujno potekati pod okriljem osebe, ki ima na tem področju posebna strokovna znanja, zato se je v takem primeru najbolje obrniti nanje. In kje lahko najdemo take osebe? Morda se s takim delom ukvarja kdo od naših bližnjih ali prijateljev. Če pa ne poznamo prav nikogar, ki bi mu lahko zaupali to delo, pa najboljše reševalce izgubljenih podatkov poiščemo kar preko spleta.

Posamezniki ali podjetja, ki se ukvarjajo s tovrstnim reševanjem podatkov, imajo pri roki posebno opremo, ki lahko poskrbi tudi za take pomnilniške medije, ki ne kažejo prav nobenega znaka življenja in je na prvi pogled videti, da smo izgubili vse svoje podatke.

Reševanje podatkov iz USB ključa

USB ključ je majhen, robusten, lahek in nadvse priročen zunanji pomnilnik, ki dobro nadomešča disketnik ali CD oziroma DVD. Kot tak je v primerjavi s starejšimi predhodniki veliko bolj uporaben, saj nam omogoča večjo hitrost, manjšo velikost, večjo zanesljivost, večjo kapaciteto pomnjenja in tudi veliko večjo trpežnost. Verjetno ste že opazili, da se sodobni računalniki prodajajo brez disketnih pogonov in da imajo vsi USB priključek, saj se tudi proizvajalci računalnikov zavedajo, da je veliko bolj uporaben in koristen.

Tako kot se nam lahko okvari spominska kartica, pa se nam podobno lahko zgodi tudi z USB ključem. Tudi v takem primeru moramo reševanje podatkov iz USB ključa zaupati strokovnjakom, nikakor pa se tega ne smemo lotevati sami, saj situacijo lahko le še poslabšamo.

Spletna stran kotar.si

Pri iskanju najboljše rešitve, ko se soočamo s težavami, ki so povezane z izgubljenimi podatki, je najbolje, da se obrnemo na osebo, ki nam bo znala hitro in kakovostno pomagati. Omenili smo že, da se najboljši reševalci nahajajo na spletu, kjer vam na svojih spletnih straneh ponujajo številne storitve reševanj podatkov iz vaših naprav.

Med najbolj obiskanimi je zagotovo spletna stran kotar.si, ki jo v primeru okvare vaše spominske kartice, USB ključa ali česa podobnega obiščite tudi vi. Preverite, kaj podjetje lahko naredi za vas in še isti hip z njimi vstopite tudi v kontakt.

Okvarjen medij boste lahko po pošti ali osebno prinesli v podjetje, kjer bodo vrhunski strokovnjaki s področja reševanja podatkov zelo hitro vedeli povedati, ali se vaše podatke lahko v celoti reši ali ne. Podjetje se lahko pohvali s številnimi pozitivno rešenimi situacijami, ko je že kazalo, da se podatkov niti pod razno ne bo dalo rešiti. Tako ste lahko tudi vi povsem prepričani, da jim bo uspelo rešiti tudi vaše izgubljene podatke.

Sorodni članki: