Razširljiv prostor za vsako mobilno napravo

Prenašanje podatkov s telefona na računalnik

Dandanes obstaja veliko tehnologij, ki nam omogočajo brezžično prenašanje podatkov z naprave na napravo. Pri tem pa se lahko hitro kaj zalomi, saj pride do težav z gonilniki, sporazumevanjem operacijskih sistemov, antivirusnimi programi, slabim signalom ipd. Temu se najlažje izognemo, če prenašamo podatke na fizičen način z USB ključem ali drugim spominskim medijem. Dejstvo pa je, da ima večina prenosnikov dandanes vgrajen čitalec spominskih kartic. Tako lahko ogromno količine podatkov prenesemo s telefona na računalnik. Pri tem pa ne potrebujemo nobene kompleksne strojne ali programske opreme, saj je celoten proces enak, kot če bi uporabljali USB ključ.

Tako lahko samo kartico, ki je napolnjena s slikami, videi ter različnimi datotekami vstavimo v računalnik. Iz tam pa prekopiramo vso vsebino spominske kartice na trdi disk ali SSD. Tako smo ustvarili neko vrsto varnostne kopije za primer, če se nam pokvari telefon.

USB ključi nam lahko rešijo podatke

Zadnja leta smo lahko priča izredni pocenitvi USB ključev vseh vrst in kapacitet. Tako lahko dobimo ogromno kapaciteto razširljivega spomina za izredno ugodno ceno. So idealen medij za prenašanje raznovrstnih podatkov. Lahko jih zasledimo v različnih konfiguracijah. Pri nakupu je primerno upoštevati samo velikost, kot tudi USB vodilo, ki ga ključ uporablja. USB 2.0 je mnogo počasnejši od USB 3.0, kar se tiče prenosa podatkov.

USB ključ je možno varno nositi v žepu, torbi, nahrbtniku ipd. Uporabljamo pa ga lahko za prenašanje filmov, glasbe, ter raznovrstnih podatkov povezanih z delom in zabavo.

USB ključe se tudi dandanes uporablja za lažjo namestitev operacijskih sistemov na stacionarne in prenosne računalnike. Temu je tako, saj večina današnjih računalnikov ne vsebuje DVD-pogona.

Sorodni članki: