Znamenitosti, ki si jih lahko ogledate med potovanjem v Munchen

Nemški muzej  

Deutsche Museum je eden prvih znanstvenih tehnoloških muzejev na svetu in s skupno površino 50.000 kvadratnih metrov tudi največji med vsemi muzeji. Tu se lahko na zabaven in navdušujoč način učite in odkrivate več o tehnoloških metodah, instrumentih in naravnih zakonitostih.

Deutsches Museum je bil ustanovljen 28. junija 1903 (Munchen, Nemčija)

Angleški vrt

Angleški vrt je največji mestni javni park v Münchnu in ponuja številne zanimivosti. Tu lahko uživate v slikovitem razgledu s planine Monopteros. Ustavite se lahko tudi na priljubljenem pivskem vrtu Chinesischer Turm. Prvi javni park v Evropi je ključna stvaritev Friedricha Ludwiga von Sckellsa, oblikovalca vrtov. Danes je angleški vrt med največjimi mestnimi parki na svetu. 

Frauenkirche ali katedralna cerkev Device Marije

Metropolitanska cerkev nadškofije München Freising se ponaša s poznogotsko ladjo iz 15.th stoletja. V njeni notranjosti se nahajajo umetniška dela iz petih stoletij, zato je uradna znamenitost Münchna. 

Frauenkirche, München

Hofbräuhaus

Najbolj priljubljena pivnica na svetu je zelo iskana med domačini in turisti. Tu lahko prigriznete najokusnejše bavarske jedi, uživate v tradicionalni glasbi in seveda pivo “Maß”!

Marienplatz z novo mestno hišo  

Pročelje trga Marienplatz, ki je bilo med letoma 1867 in 1909 zgrajeno v flandrijski gotiki, je dolgo več kot 300 metrov in ima izredno zapleteno kamnito okrasje. Njegov 260-metrski stolp s kariljonom je skupaj s cerkvijo svetega Petra in stolpoma dvojčkoma katedrale med najbolj prepoznavnimi značilnostmi mestnega obzorja.   

Olympiapark in BMW Welt

Urejen Olympiapark je prizorišče olimpijskih iger leta 1972, v njem pa so športni objekti, kolesarske poti, jezera, nogometni stadion, restavracije in koncertna prizorišča ter znamenite šotorske strehe. Nikoli ne zamudite obiska osupljivega muzeja BMW Welt, ki se nahaja čez cesto poleg sedeža podjetja. Ta muzej je bil zgrajen v obliki štirivaljnega motorja. Služi kot neverjetna vstopna točka za blagovno znamko in edinstveno zbirališče ljudi, ki prihajajo z različnih koncev sveta. 

Pinakotheken 

Pinakothek der Moderne je poleg Neue Pinakothek in Alte Pinakothek impresivna in stroga škatla, katere zunanjost iz stekla in betona vam ne bo dala slutiti, kaj vas čaka v notranjosti. Tu se nahaja čudovita zbirka Entartete Kunst ali degenerirane umetnosti in nemškega ekspresionizma. To so slike, ki so jih nacisti zaplenili in obsodili. Ogledate si lahko tudi razstave arhitekture, grafike in oblikovanja. To je najboljši kraj, če želite v novi luči preučiti vsakdanje predmete, vključno z avtomobili, trenirkami, prazgodovinskimi osebnimi računalniki, pohištvom in Handysom, nemško besedo, ko govorimo o mobilnih telefonih.   

Sorodni članki: